Raskausjooga

Odottaville äideille lempeää joogaa, joka vahvistaa ja elvyttää kehoa sekä rauhoittaa mieltä.

Raskauden aikana kehossa tapahtuu paljon muutoksia, joita et ehkä osannut edes aavistaa. Vaikka tämä raskaus ei olisikaan ensimmäisesi, on jokainen raskaus erilainen ja saatat yllättyä kehosi tuntemuksista. Raskausaika on oivallista aikaa kuunnella omaa kehoa herkemmin.

Nyt on aika keskittyä sinun ja vauvan hyvinvointiin.

Raskausajan joogassa pääset rauhoittumaan hengitysharjoituksilla ja rauhallisilla asanoilla, mutta myös liikuttamaan ja vahvistamaan kehoa sopivasti. Jokainen pystyy luomaan itselleen sopivan harjoitteen, sillä vaihtoehtoja liikkeisiin on monia. Näin harjoitusta pystyy halutessaan muokkaamaan energisemmäksi tai rauhallisemmaksi. Täysin oman tuntemuksen mukaan.

Tervetuloa mukaan raskausjoogan pariin–

Hinta on vain 29 €!

Kenelle raskausjooga sopii?

Raskausjooga sopii kaikille odottaville äideille. Voit aloittaa kurssin jo heti alkuraskaudesta tai tulla mukaan vasta loppuraskaudesta, sillä harjoituksia voi tehdä aivan synnytykseen saakka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta tai muistakaan lajeista.

Jos olet harrastanut joogaa jo ennen raskautta tai jatkanut sitä entiseen tapaan alkuraskaudesta, valmistaudu nyt rauhoittamaan hieman harjoittelua. Tällä kurssilla opit muokkaamaan sinulle jo ennestään tuttuja asanoita raskauteen sopivammaksi ja lisäämään harjoitteluun uusia elementtejä.

Jos kärsit raskauden aiheuttamista kivuista, ei välttämättä kannata jäädä paikoilleen. Tässäkin asiassa liike on lääke.

Millaista raskausjooga on?

Kasvava vatsa ei ole ainoa muutos kehossasi. Sen olet todennäköisesti jo huomannutkin. Samalla kun nivelet muuttuvat liikkuvammiksi, tiettyihin osiin kehoa tulee vastaavasti jännittyneisyyttä. Hengitys ja verenkiertokin tulee huomioida uudella tavalla. Puhumattakaan lantionpohjan ja vatsalihasten muutoksista.

Raskausjooga on suunniteltu raskaana olevan tarpeisiin juuri näitä muutoksia silmällä pitäen. Joogaharjoitteet vahvistavat ja elvyttävät kehoa sekä auttavat löytämään rentouden ja tyyneyden. Nämä tunnit ovat siis yhdistelmä kehon vahvistamista, avaamista ja rauhoittumista.

Alkutunnista keskitymme hengitysharjoitteisiin sekä avaamme ylävartaloa tehden tilaa hengitykselle. Hengitysharjoitukset ja asanat tuovat lisää tilaa kohdun ja vatsan seudun alueelle sekä avaavat erityisesti rintarankaa ja elvyttävät hartoita.

Tunti etenee dynaamisiin jooga-asanoihin, jotka vahvistavat alavartaloa, parantavat jalkojen verenkiertoa ja venyttävät kiristyneitä lihaksia. Jooga-asanoissa huomioidaan myös faskiat eli lihaskalvot ja tehdään niitä huoltavia laajoja liikkeitä.

Loppua kohden tunti rauhoittuu pidempikestoisiin, hermostoa rauhoittaviin asanoihin ja loppurentoutukseen.

Kurssi pitää sisällään

Kurssi sisältää 7 joogaharjoitusta:

 

– Johdatus erilaisiin mahdollisuuksiin hyödyntää kotoa löytyviä apuvälineitä

– Hengitysharjoitus & lantionpohjalihasten harjoitus

– Asanaharjoitus: lempeät, kehoa avaavat liikkeet

– Asanaharjoitus: Aurinkotervehdyksen variaatiot raskaana olevalle

– Asanaharjoitus: Voimaa lisäävä harjoitus

– Asanaharjoitus: Tasapainoon, tukilihaksiin ja liikkuvuuteen keskittyvä harjoitus

– Asanaharjoitus: Rentouttava harjoitus

Opettajana Tuuli Luhtalampi

raskausjooga-1

“Halusin luoda tunnin, joka ei pelkästään muokkaa perinteistä joogasarjaa raskaana oleville sopivaksi. Vaan toisi sen sijaan kaikki ne elementit, joita keho ja mieli raskausaikana kaipaa, tuttuja jooga-asanoita muistuttavaan muotoon. Poimin juuri ne tärkeimmät harjoitteet koko laajalta raskausliikunnan skaalalta ja tuon ne joogaharjoitukseen.”

Tuuli Luhtalampi on joogaohjaaja, joka opetuksessaan lähestyy joogaa lempeästi ja maanläheisesti turvallisen tekniikan kautta. Tuuli näkee joogan fyysisenä harjoituksena, josta voi oppia myös paljon tapoja mielen rauhoittamiseen, lempeyteen ja itsetuntemukseen.

Tuuli on käynyt joogaohjaaja-koulutuksen (RYT200) Intiassa kesällä 2011 ja on fysioterapiaopinnoissaan loppusuoralla. Tuuli kouluttautuu jatkuvasti ja viime aikojen kiinnostuksena on erityisesti lantionpohjan fysioterapia, vatsalihasten erkauma, faskiat ja äitiysfysioterapia laajemminkin.

tuuli-sign

Kurkista verkkokurssin sisältöön

Klikkaa kuvaa ja avaa galleria:

Tervetuloa tutustumaan joogaan omaa kehoa kuunnellen ja liikkumaan raskausajalle sopivalla tavalla!

Saat kaiken tämän 6 kuukaudeksi käyttöösi – ja hintakin on vain 29 €!